Kombinera träning med nöje

Att träna ska vara kul. Det blir så mycket enklare att komma igång med träningen om du tycker att träningen som du utför är rolig. Det är många som avskyr träningsmetoder likt löpning, men trots det så envisas de med att fortsätta att löpträna flera gånger i veckan. Varför köra på en träningsmetod som du tycker är tråkig och ensidig när det finns det finns så många andra alternativ?

I Sverige börjar dock allt fler och fler testa nya träningsformer. Många väljer att gå på gruppass på gym och liknande, vilket är en positiv utveckling. Att du tränar på ett gym behöver idag inte innebära att du bara lyfter tunga vikter, utan det kan likväl innebära en stenhård cirkelträning.

Du behöver dock inte köpa dig ett dyrt gymkort bara för att testa på lite alternativ träning. Det finns många träningsformer som du kan utföra på egen hand, utan några direkta förkunskaper. Istället för att ge dig ut på en löprunda genom samhället kan du istället testa på terrängträning – eller varför inte traska iväg till det lokala badhuset och ta ett intensivt simpass?

Surfa i soluppgången
I Australien har de verkligen förstått det faktum att det går att kombinera träning med nöje. I Australien är det en stor del av befolkningen som varje morgon går upp innan jobbet och antigen ger sig ut på en löprunda utmed vattnet, surfar i soluppgången eller ger sig ut på en så kallad ”paddelbräda” för att få sig lite motion. Det är lite av en tradition att i Australien kombinera det du tycker är kul tillsammans med träning.

I Sverige har vi visserligen inte samma förutsättningar som i Australien vad gäller vattensporter, men att det går att kombinera träning med nöje i större utsträckning i Sverige råder det inget tvivel om.


I Australien är det många som surfar för att hålla sig i form – och för att de gör något de älskar!