Viktigt att äta rätt

Det är viktigt att äta rätt för att hålla en bra form och må bra. När man säger att man blir vad man äter så gäller verkligen det. Äter man snabbmat, som till stora delar består utav fett så blir man fet. Äter man för lite och icke mångsidigt så blir man tanig och fattig på både energi och hälsa. Äter man å andra sidan mångsidigt och varierat blir man fit, energirik och pigg.

Rätt mat kan ge dig bättre livskvalitet
Egentligen så kan man säga att hela livskvaliteten beror på mat, träning och vila. Det är de tre essentiella delarna som kan vara skillnaden att uppnå sina drömmar och inte. Genom att äta mångsidigt och regelbundet ser man till att ha gott och energi, hålla kroppen välmående och vara mätt. Med träning får kroppen underhåll. Men lite kombination kommer du att kunna arbeta hårade och längre samtidigt som ökad styrka kommer att tillåta dig att göra aktiviteter som kräver mer styrka. Med sömn och vila kommer du också att vara pigg och kunna prestera.

När det kommer till livskvalitet så har det alltid att göra med möjligheter. Det gäller att ha en hälsosam livsstil, det vill säga äta bra, träna lagom mycket och sova väl, i tidig ålder för att livskvaliteten och antalet möjligheter man har ska öka. Är man pigg och frisk hela tiden kommer man alltid ha ork och möjlighet att göra saker. Börjar man från tidig ålder med en hälsosam livsstil kommer du att ha möjlighet att göra bra ifrån dig i skolan och vara aktiv, ha humöret på topp och skaffa vänner. Fortsätter det så genom livet sitter man tillslut med en bra utbildning, ett välbetalt och uppskattat jobb med vänner och bekanta över hela världen och med möjlighet att göra det mesta. Det är livskvalitet.